Pstrąg grillowany z dipem z piklowanych grzybów i młodą cebulką

Czas przygotowania:25 minut
Składniki na 1 porcję:
- 1 pstrąg patroszony ok.350g
- 30g masła
- 1 gałązka kopru
- 1 gałązka szałwii
- 1 gałązka tymianku
- 1 ząbek czosnku
- olej do posmarowania ryby
- sól, pieprz do smaku
DIP:
- 8 pieczarek marynowanych
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanej cebuli dymki
- 2 łyżeczki chrzan
- pieprz do smaku 

Wykonanie:
1. Pstrąga przyprawiamy solą i pieprzem. Do ryby wkładamy masło zmieszane z posiekanymi drobno ziołami i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.
2. Sporządzamy dip. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy majonez, chrzan i dymkę. Całość doprawiamy pieprzem.
3. Przed położeniem pstrąga na grillu nacinamy go pod skosem i smarujemy olejem. Grillujemy około 20 minut.