Pstrąg grillowany z dipem z piklowanych grzybów i młodą cebulką Czas przygotowania:25 minut Składniki na 1 porcję: - 1 pstrąg patroszony ok.350g - 30g masła - 1 gałązka kopru - 1 gałązka szałwii - 1 gałązka tymianku - 1 ząbek czosnku - olej do posmarowania ryby - sól, pieprz do smaku DIP: - 8 pieczarek marynowanych - 4 łyżki majonezu - 1 łyżka posiekanej cebuli dymki - 2 łyżeczki chrzan - pieprz do smaku Wykonanie: 1. Pstrąga przyprawiamy solą i pieprzem. Do ryby wkładamy masło zmieszane z posiekanymi drobno ziołami i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na około godzinę. 2. Sporządzamy dip. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy majonez, chrzan i dymkę. Całość doprawiamy pieprzem. 3. Przed położeniem pstrąga na grillu nacinamy go pod skosem i smarujemy olejem. Grillujemy około 20 minut.